Poznaj

Nasze menu

Każde nasze danie to suma wysiłku wielu osób – rolnika i hodowcy, sprawdzonych dostawców ekologicznych produktów, naszych zdolnych kucharzy i troskliwej obsługi.

STEKI / Mięso pochodzi z najlepszej argentyńskiej hodowli Campo.

TUŃCZYK BLUEFIN / Ryba o najwyższej jakości. Mięso o intensywnym bordowym kolorze i naturalnie kwaskowatym smaku.

KURCZAK KUKURYDZIANY / Drób hodowany w warunkach gospodarstw ekologicznych, karmiony kukurydzą. Jest zdrowszy od normalnego kurczaka, posiada delikatnie słodki smak.

BURGERY / Wyselekcjonowana, hodowana ekologicznie wołowina rasy Hereford.

ŻEBERKA IBÉRICO / Czarna świnia iberyjska, wypasana na pastwiskach i żywiąca się owocami oraz żołędziami. Mięso jest jędrne i soczyste, a przede wszystkim zdrowsze niż u świni białej.

ŁOSOS SZKOCKI / Label Rogue to łosoś pochodzący ze Szkocji z prestiżowym znakiem jakości i gwarancją najlepszego smaku.

Ekologicznie i zdrowo

Menu Główne

Przystawki

Tatar

51,-

polędwica argentyńska Campo / żółtko / pikle / masło / anchois / majonez szczypiorkowy

Tatar z Tuńczyka Bluefin

55,-

tuńczyk Bluefin / awokado / pomidor / oliwa z kolendry

Foie Gras

54,-

chałka / gruszka / gorczyca

Beef Tataki

55,-

polędwica campo / trufla / gorczyca

Ośmiornica

48,-

chorizo / kapary / oliwki / pomidory

Carpaccio

48,-

polędwica argentyńska Campo / kapary / rukola / parmezan 24 m-ce

Ceviche

47,-

dorada różowa / limonka / chilli / kolendra

Burrata

39,-

bakłażan / cukinia / pomidor / kapary / oliwki

Pieczony / Grillowany Szpik Kostny

39,-

salsa / kapary / jalapeno / pietruszka / chleb

Argentyńskie pierogi Empandas 3szt.

36,-

• Mięsne: wołowina Campo / chorizo / guacamole / salsa pomidorowa
• Wegetariańskie: kukurydza / czerwona fasola / Cheddar / guacamole / salsa pomidorowa

Deska serów 120g

71,-

Jura Blue / ser Chèvre / Dobry Pasterz / Marchewa
Mimolette / Stary Giewont / kapary / oliwki / konfitura

Deska serów i wędlin 160g

79,-

• Jura Blue / ser Chèvre / Dobry Pasterz / Marchewa Mimolette / Stary Giewont / kapary / oliwki / konfitura
• Szynka Serrano / chorizo hiszpańskie / rostbef Campo z pieprzem i rozmarynem / kiełbasa Fuet

Zupy

Zupa rybna

39,-

dorada / łosoś szkocki / dorsz / aioli / harissaa

Flaki po Madrycku

37,-

chorizo / serrano / białe wino / czosnek / cebula

Pastrami / Kanapka

Pastrami Ruben

49,-

wiejski chleb / pastrami 160g / Raclette / kiszona kapusta / dressing rosyjski

Do kanapek podajemy małą porcję frytek lub sałatkę.

Sałatki

Sałatka - Kurczak Kukurydziany

41,-

bekon / sałata / pomidory koktajlowe / parmezan / Cezar dressing

Sałatka Jura Blu

43,-

Radicchio / Jura Blue / figa / gruszka / orzech włoski / dressing miodowo-cytrynowy

Sałatka Kozi Ser

46,-

botwinka / granat / pistacje / rucola / Mutsu

Steki

Rostbef

89,-

Campo / Angus

Antrykot

95,- / 109,- / 125,- / 169,-

Campo / Angus. 200g / 250g / 300g / 400g

Polędwica

125,- / 148,- / 178,- / 222,-

Campo / Angus. 200g / 250g / 300g / 400g

T-Bone Porterhouse

39,-

100g

Medaliony z polędwicy wołowej

49,-

100g

Kotleciki Jagnięce

48,-

100g

Tomahawk

31,-

100g

Dodatkowy sos

10,-

béarnaise / red wine / pieprzowy / aioli / BBQ / ponzu butter

Dodatki do steków

frytki 16,- / frytki z batata z parmezanem 18,- / Purée truflowe 18,- / grzyby sezonowe 18,- / ziemniaki pieczone w soli 18- / warzywa na parze z olejem lnianym 18- / gratin z parmezanem 16,- / szpinak na maśle 16,- / dzikie brokuły z czosnkiem 16,- / papryka Padrón 16,- / mix sałat 15,-

Dania główne

Kurczak Supreme

51,-

Purée / warzywa grillowane / masło / szałwi

Kacza pierś

66,-

gratin / grejfrut / mango / sos winny / tymianek

Anticucho

77,-

wołowina Campo / chorizo / ziemniaki pieczone w soli / chimichurri / salsa paprykowa / sałata

Podwędzane żeberko Ibérico

89,-

400g żeberek / ziemniaki / grillowana kukurydza

Ryby i owoce morza

Stek z tuńczyka

69,-

100g

Ośmiornica

109,-

ziemniaki / sos Mojo Rojo / bakłażan / papryka Florinis / cebula

Dorada różowa

69,-

purée z batatów / mango / fenkuł / szpinak / masło cytrynowe

Burgery

Raclette

54,-

wołowina 100% / ser Raclette / szpinak / konfitura z czerwonej cebuli / majonez / sos BBQ

Falafel

46,-

sałata / majonez wegański / hummus / chimichurri / konfitura z cebuli

Campo

73,-

wołowina argentyńska 100% / jajko / chorizo / majonez chipotle / guacamole / frytki z batata

Bekon-Cheese

54,-

wołowina 100% / cebula / bekon domowy / ser Cheddar / majonez / sos BBQ

Do burgerów podajemy małą porcję frytek lub sałatkę.
Wołowin Campo: możliwość zamiany w każdym burgerze w cenie 20,-

Desery

Uno, Dos, Tres

29,-

sorbet marakuja / crème brûlèe / czekoladowa pralina

Sernik miodowo-cytrynowy

29,-

Tiramisu

29,-

Beza

29,-

mus z białej czekolady / maliny

Miodowa 19, Kraków