poznaj
Nasze menu
Każde nasze danie to suma wysiłku wielu osób – rolnika i hodowcy, sprawdzonych dostawców ekologicznych produktów, naszych zdolnych kucharzy i troskliwej obsługi.
STEKI / Mięso pochodzi z najlepszej argentyńskiej hodowli Campo.
TUŃCZYK BLUEFIN / Ryba o najwyższej jakości. Mięso o intensywnym bordowym kolorze i naturalnie kwaskowatym smaku.
KURCZAK KUKURYDZIANY / Drób hodowany w warunkach gospodarstw ekologicznych, karmiony kukurydzą. Jest zdrowszy od normalnego kurczaka, posiada delikatnie słodki smak.
BURGERY / Wyselekcjonowana, hodowana ekologicznie wołowina rasy Hereford.
ŻEBERKA IBÉRICO / Czarna świnia iberyjska, wypasana na pastwiskach i żywiąca się owocami oraz żołędziami. Mięso jest jędrne i soczyste, a przede wszystkim zdrowsze niż u świni białej.
ŁOSOS SZKOCKI/ Label Rogue to łosoś pochodzący ze Szkocji z prestiżowym znakiem jakości i gwarancją najlepszego smaku.
Każde nasze danie to suma wysiłku wielu osób – rolnika i hodowcy, sprawdzonych dostawców ekologicznych produktów, naszych zdolnych kucharzy i troskliwej obsługi.
STEKI / Mięso pochodzi z najlepszej argentyńskiej hodowli Campo.
TUŃCZYK BLUEFIN / Ryba o najwyższej jakości. Mięso o intensywnym bordowym kolorze i naturalnie kwaskowatym smaku
KURCZAK KUKURYDZIANY / Drób hodowany w warunkach gospodarstw ekologicznych, karmiony kukurydzą. Jest zdrowszy od normalnego kurczaka, posiada delikatnie słodki smak.
BURGERY / Wyselekcjonowana, hodowana ekologicznie wołowina rasy Hereford.
ŻEBERKA IBÉRICO / Czarna świnia iberyjska, wypasana na pastwiskach i żywiąca się owocami oraz żołędziami. Mięso jest jędrne i soczyste, a przede wszystkim zdrowsze niż u świni białej.
ŁOSOS SZKOCKI / Label Rogue to łosoś
pochodzący ze Szkocji z prestiżowym znakiem
jakości i gwarancją najlepszego smaku.
salta resto
Menu Główne
PRZYSTAWKI
PRZYSTAWKI
-
TATAR51,-
polędwica argentyńska Campo / żółtko / pikle /
masło / anchois / majonez szczypiorkowy -
TATAR Z TUŃCZYKA BLUEFIN
55,-tuńczyk Bluefin / awokado / pomidor / oliwa z kolendry -
FOIE GRAS
54,-chałka / gruszka / gorczyca -
BEEF TATAKI
55,-polędwica campo / trufla / gorczyca -
OŚMIORNICA48,-
chorizo / kapary / oliwki / pomidory -
CARPACCIO48,-
polędwica argentyńska Campo / kapary / rukola / parmezan 24 m-ce -
CEVICHE47,-
dorada różowa / limonka / chilli / kolendra -
BURRATA39,-
bakłażan / cukinia / pomidor / kapary / oliwki -
PIECZONY / GRILLOWANY SZPIK KOSTNY 39,-
salsa / kapary / jalapeno / pietruszka / chleb -
ARGENTYŃSKIE PIEROGI EMPANADAS 3 szt.
36,-• Mięsne: wołowina Campo / chorizo / guacamole / salsa pomidorowa
• Wegetariańskie: kukurydza / czerwona fasola / Cheddar / guacamole / salsa pomidorowa -
DESKA SERÓW 120g
71,-Jura Blue / ser Chèvre / Dobry Pasterz / Marchewa
Mimolette/ Stary Giewont / kapary / oliwki / konfitura -
DESKA SERÓW I WĘDLIN 160g
79,-• Jura Blue / ser Chèvre / Dobry Pasterz / Marchewa
Mimolette / Stary Giewont / kapary / oliwki / konfitura
• Szynka Serrano / chorizo hiszpańskie / rostbef Campo z pieprzem i rozmarynem / kiełbasa Fuet
ZUPY
ZUPY
ZUPA RYBNA39,-
dorada / łosoś szkocki / dorsz / aioli / harissaaFLAKI PO MADRYCKU37,-
chorizo / serrano / białe wino / czosnek / cebula
PASTRAMI / KANAPKA
PASTRAMI / KANAPKA
PASTRAMI REUBEN49,-
wiejski chleb / pastrami 160g / Raclette / kiszona kapusta / dressing rosyjski- Do kanapek podajemy małą porcję frytek
lub sałatkę.
SAŁATKI
SAŁATKI
SAŁATKA / KURCZAK KUKURYDZIANY41,-
bekon / sałata / pomidory koktajlowe / parmezan / Cezar dressingSAŁATKA / SER KOZI46,-
botwinka / granat / pistacje / rucola / MutsuSAŁATKA JURA BLU43,-
Radicchio / Jura Blue / figa / gruszka / orzech włoski / dressing miodowo-cytrynowy
STEKI
STEKI
-
ROSTBEF89,- / 105,- / 119,- /165,-
Campo / Angus. 200g / 250g / 300g / 400g -
ANTRYKOT95,- / 109,- / 125,- / 169,-
Campo / Angus. 200g / 250g / 300g / 400g -
POLĘDWICA 125,- / 148,- / 178,- / 222,-
Campo / Angus. 200g / 250g / 300g / 400g -
T-BONE PORTERHOUSE39,-
100g -
MEDALIONY Z POLĘDWICY WOŁOWEJ49,-
100g -
KOTLECIKI JAGNIĘCE48,-
100g -
TOMAHAWK31,-
100g -
Sos chimichurri, béarnaise lub masło ziołowe
do każdego steka w cenie. -
DODATKOWY SOS10,-
béarnaise / red wine / pieprzowy / aioli / BBQ /
ponzu butter -
DODATKI DO STEKÓW
frytki 16,- / frytki z batata z parmezanem 18,- / Purée truflowe 18,- / grzyby sezonowe 18,- / ziemniaki pieczone w soli 18- / warzywa na parze z olejem lnianym 18- / gratin z parmezanem 16,- / szpinak na maśle 16,- / dzikie brokuły z czosnkiem 16,- / papryka Padrón 16,- / mix sałat 15,-
DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE
KURCZAK SUPREME51,-
Purée / warzywa grillowane / masło / szałwiKACZA PIERŚ66,-
gratin / grejfrut / mango / sos winny / tymianekANTICUCHO77,-
wołowina Campo / chorizo / ziemniaki pieczone
w soli / chimichurri / salsa paprykowa / sałataPODWĘDZANE ŻEBERKA IBÉRICO89,-
400g żeberek / ziemniaki / grillowana kukurydza
RYBY I OWOCE MORZA
RYBY I OWOCE MORZA
STEK Z TUŃCZYKA69,- / 100g
OŚMIORNICA109,-
ziemniaki / sos Mojo Rojo / bakłażan /
papryka Florinis / cebulaDORADA RÓŻOWA69,-
purée z batatów / mango / fenkuł / szpinak / masło cytrynowe
BURGERY
BURGERY
RACLETTE54,-
wołowina 100% / ser Raclette / szpinak / konfitura z czerwonej cebuli / majonez / sos BBQFALAFEL46,-
sałata / majonez wegański / hummus / chimichurri / konfitura z cebuliCAMPO73,-
wołowina argentyńska 100% / jajko / chorizo / majonez chipotle / guacamole / frytki z batataBEKON-CHEESE54,-
wołowina 100% / cebula / bekon domowy / ser Cheddar / majonez / sos BBQ
Do burgerów podajemy małą porcję frytek lub sałatkę.
Wołowin Campo: możliwość zamiany w każdym burgerze w cenie 20,-
DESERY
DESERY
UNO, DOS, TRES29,-
sorbet marakuja / crème brûlèe / czekoladowa pralinaSERNIK MIODOWO-CYNAMONOWY29,-
TIRAMISU29,-
BEZA29,-
mus z białej czekolady / maliny